25 Ekim 2015 Pazar

Emrah Saka Röportajı


Jeoloji mühendisi bir adam, asıl işiyse müzik. Radyonuzu açtığınızda hiç de yabancısı olmadığınız bir ses, Emrah Saka. Bakalım bize neler anlatmış?








Emrah merhaba; sana birbirinden eğlenceli, hiç sıkılmadığın cevaplayacağın sorular soracağız, üstelik bu bloğun ilk röportajı...Öncelikle Emrah Saka neler yapar, çok kısa tanıyalım seni?
                           
Emrah Saka aslinda yuksek jeoloji muhendisi. Ustune de radyo televizyon yuksek lisans yapti. 1992 den radyo, tv programlari, dublaj, ozel roportajlar yapiyor.


Radyo programcılığının dışında birçok farklı şey yapıyorsun ve bunların içinde belki de en cezbedici olanı dünyaca ünlü isimlerle yaptığın röportajlar. İçlerinden en etkileyici olanını bizimle paylaşmanı istesek?

Pek cok kisi ile röportaj yaptim. Aralarinda Arnold Schwardzenegger ve Depeche Mode beni en cok etkileyenlerdir. Yaptigim isleri www.emrahsaka.com da topluyorum.


Radyocu olmanın en keyifli yanı nedir?

Tanimadigin bir insanla iletisim kurabilme sansi. Dinleyici bana bu firsati veriyor ve radyoyu aciyor. Bana deger veren birine herkesin soyledigi seyleri soylersem olur mu? Beni sectiyse onu hakli cikarmaya calisirim. 


Muazzam bir arşivin olduğuna eminiz ve mutlaka 5’le sınırlı tutamayacak kadar da favori şarkın olduğuna. Ama biz senden ilk 5’i istesek, hangileri olurdu?
İlk 5 ve son 5 her zaman Depeche Mode'tur.


Türkiye’de müzik gerçekten müzik mi? Son yıllarda hızla artan dj olma tutkusunu ve gençlerin müziğe olan ilgisini nasıl değerlendirirsin?
Radyo programciligi ve club Dj'ligi farkli seyler. Farkli olamiyorsan asansorde fotograf cekenlerden de farkin kalmaz. 


‘Bence hak ettiği yerde değil/değiller’ dediğin bir müzisyen ya da müzik grubu var mı? Ve neden böyle düşünüyorsun?

The Chvrches i cok seviyorum bu aralar. Daha iyi yerlere geleceklerine inaniyorum.



Son yıllarda İstanbul bir çok ünlü müzisyen ve grubu misafir etme şansına sahip oldu. Peki sence, etkınlıklerde göze çarpan eksiklikler neler, konser ve festival ruhunu tam olarak yaşayabiliyor muyuz dersin?

Ayni saha aktiviteleri ile suslu organizasyonlari secmek istemiyor kimse. Fotograf ve video cekmeye gelenlerin, gercekten muzik dinlemek isteyenlere saygili olmasi taraftariyim.


Hayatından müziği çıkarsak yerine başka bir şey koymanı istesek, bu ne olurdu?

Bunu muzige sormustum bir zamanlar. Sonsuza dek birlikte olacagiz demisti. Onu sevdigimi bildiginden soylemis olsa gerek.


Son olarak; canlı izlemek istediğin ve ‘Ölmeden önce mutlaka o performansı seyretmem gerek!’ dediğin bir isim var  mı?

Sayisiz konsere gittim. Gormedigim grup ve sanatci kalmadi diyebilirim. Ancak Michael Bublé, The Chvrches, bu aralar gormek istediklerimden.


#helloyasmin


1 yorum:

  1. Yeni açtığınız blog için başarılar dilerim. Emrah arkadaşımızı 90 lı yılların sonlarından itibaren takip ederim ve çok severim. Böyle bir paylaşım için teşekkür ederim, harikasınız.

    YanıtlaSil