31 Ekim 2015 Cumartesi

Akbank Caz Festivali kapsamında Jülide Özçelik konseri

Sevgili Entel olma Kendin ol okurları, bu yazının esas amacı toplumumuza Jülide Özçelik sevgisini aşılamak ve daimi kılmaktır, muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur.
Peki neden Jülide Özçelik'i sevmeliyim diye soranlarınız olduğunu duyar gibiyim. Hemen söylüyorum, ilk sebep o dünyanın en tatlı kadınlarından biri, ikinci ve en önemli sebep; iyi müzisyen. Gerçekten çok iyi müzisyen.


25. Akbank Caz Festivali kapsamında İstanbul bu yıl yurtdışından önemli isimleri de ağırladı, Bayblon Bomonti, Nardis, Wolkswagen Arena onlarca konser durağından yalnızca birkaçıydı. Elbette sizi müthiş caz bilgimle ezmek istemem fakat zaten konumuz festival değil; konumuz o festivalin ev sahipliğinde 27 Ekim 2015 tarihinde Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki biricik Jülidemin konseri.

Kendisine duyduğum ilgi ve alakadan mütevellit, gittiğim bayram şekeri tadındaki konseriyle ilgili bir kaç görüşümü paylaşmak isterim, yüksek müsadenizle.

Kendisiyle ilgili vikipedik bilgiler paylaşıp sizi boğmayacağım, bilmenizi istediğim şey bu kadının 'kadife ses'in tanımı olduğu, sahnede konuştuğu sıralarda minicik bir kız çocuğu gibi her an utancından sahnenin arkasına kaçıp gidebileceği hissi, aslında bir caz sanatçısı olup aslanlar gibi 'Neşet Ertaş' türkülerini kendi tarzıyla yorumladığı ve malesef ve ne yazık ki şuana dek bizi sadece iki albümüyle onurlandırdığı gerçeği. Evet bilmenizi istediklerim, tam olarak bunlar.




Konser başlarken de biterken de aynıydı, kendinin ve yaptığı işin öyle farkında ve öyle duru ki ne kendini ne de müziği süsleme gereği duyuyor, ve buda onu eşsiz kılıyor.

Orkestrasındaki müzisyen arkadaşların da hakkını yemeyelim şimdi, sanatçı dendiğinde kategorize etmeyi pek sevmiyorum ama ne de olsa o bir caz sanatçısı olduğu için, konser de piyanistinden bateristine hepsi ama hepsi, gerçekten çok iyiydiler ve salondaki herkese tadından yenmez bir akşam yaşattılar.


Bu da konserden bir kare, kendi elcaaazlarımla çektim, sizler için.

Buraya da bi 'Yalan Dünya' iliştiriveriyom, yalnız dikkat edin yüksek oranda bağımlılık içerir.

Sağlıcakla kalın...        #helloyasmin



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder